Ponoči zagorelo v stanovanjskem bloku, evakuirali 150 ljudi

Foto: Žurnal24 požar Kranj Foto: Žurnal24 požar Kranj Foto: Žurnal24 požar Kranj
Stanovalci, ki se niso mogli vrniti domov, so prespali v prostorih občine.
Oglej si celoten članek

Na kraju požara, ki je ponoči izbruhnil v Kranju, so trenutno forenziki, ki ugotavljajo vzroke požara. Stanovalci zgradbe v svoja stanovanja ne bodo mogli do zaključka forenzične preiskave. Večina jih je začasno nastanitev poiskala pri sorodnikih, prijateljih in znancih. Sedem oseb, ki omenjenih možnosti nimajo, je Mestna občina Kranj nastanila v Avli v pritličju občinske stavbe in zagotovila oskrbo s hrano, posteljami in odejami.

"Zaključek forenzične preiskave pričakujemo med 12. in 13. uro, ko bomo prek lokalnih radijskih postaj obvestili stanovalce Trga Prešernove brigade 10, kdaj se lahko vrnejo v svoja stanovanja. Zato jih prosimo, naj spremljajo radijska obvestila," je sporočil vodja civilne zaščite pri Mestni občini Kranj Sašo Govekar ter se gasilcem zahvalil za hitro in učinkovito akcijo.

Foto: Žurnal24 požar Kranj

Ogenj, ki se je med 2.30 in 3.00 ponoči vnel poslovnih prostorih pekarne peciva v pritličju, se je razširil na sosednje lokale in trgovino. Okoli 150 stanovalcev so iz 50 stanovanj evakuirali, saj se je dim razširil po vsej stavbi. Zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida so štiri osebe potrebovale pomoč reševalcev s kisikom, nihče pa ni bil odpeljan na zdravljenje.

Prvi podatki kažejo, da bo treba sedem stanovanj v večji meri obnoviti, pri ostalih pa bo potreben belež in še kakšno manjše popravilo. O obsegu škode je v tem trenutku prezgodaj govoriti.

xxx

 

Gorelo tudi v Velenju

Okoli 20. ure je zagorelo tudi v garaži večstanovanjskega bloka v velenju. Požar so pogasili gasilci iz PGD Velenje in Šalek.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • vec
    11:34 26. Junij 2018.

    To da je dejavnost katerakoli v prtličju ali kleti blokov ipd. je neumnost, prvo za lastnike dejavnosti ker skoz dobivajo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.