Ponovili bodo razpis

Foto: Žurnal24 Suzana Žilič Fišer pričakuje, da bo povabljena kot kandidatka za generalno direk
Zavod Maribor 2012. Favoritinja za generalno direktorico Suzana Žilič Fišer.
Oglej si celoten članek

Suzana Žilič Fišer je za naš medij potrdila, da se resno pogovarja z ustanoviteljem zavoda Maribor 2012, da bi nastopila kot generalna direktorica te institucije.

"Ne bom se prijavil"
Odločitev. "Z mestne občine Maribor so me obvestili, da bodo ponovili razpis. Sem se pa že odločil, da se zagotovo ne bom več prijavil," je za Žurnal24 pojasnil Igor Teršar, sicer direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, ki se je prvič prijavil na razpis. Poleg tega meni, da mora Maribor 2012 čim prej dobiti generalnega direktorja, saj je Evropska prestolnica kulture pred vrati.

Usklajevanja potekajo
"Za zdaj se usklajujemo, kako in kaj, zato še ne morem konkretno napovedati, kako bo. Pričakujem pa, da me bodo ustanovitelji neposredno povabili k opravljanju tega dela," je pojasnila Žilič Fišerjeva, ki trenutno kot docentka predava na mariborski fakulteti za računalništvo in informatiko.

Odločitev v ponedeljek
Na ponedeljkovi seji je komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Mestne občine Maribor (MOM) namreč odločila, da se ponovi razpis za generalnega direktorja zavoda Maribor 2012.

Kot smo že poročali, so se na prvi razpis prijavili zdajšnji vršilec dolžnosti razpisane funkcije Vladimir Rukavina, ki je pozneje od kandidature odstopil, ter Igor Teršar in Peter Tomaž Dobrila. Zadnji ni prišel v ožji izbor, Teršarju pa je dal negativno mnenje programski svet. "Ker ni bilo enotne podpore, smo se odločili za vnovični razpis," je pojasnila Tanja Vindiš Furman, predsednica komisije.

Čander za Žilič Fišerjevo
Negodovanja glede vnovičnega razpisa pa ni izrazil niti Mitja Čander, programski direktor Maribora 2012, ki je že nakazal, da bo zadovoljen z Žilič Fišerjevo.

Naklonjen naj bi ji bil tudi mariborski župan Franc Kangler, zato poznavalci razmer računajo, da bi lahko kandidatka mesto generalne direktorice zasedla že ta mesec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.