Ponudila pomoč, nato sta jo okradla

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Škofjeločanka je urejala vrt, nepridiprava sta ji ponudila pomoč, nato pa izkoristila njeno nepazljivost in vstopila v hišo.
Oglej si celoten članek

Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 12. ure obveščeni, da  sta  neznanca  na  Sorški  cesti  v  Škofji Loki pristopila do starejše  oškodovanke,  ki  je  pred  stanovanjsko  hišo  urejala vrt in jo
spraševala,  če  ji lahko pomagata. Ker pomoči ni potrebovala, ju je zavrnila, nato pa nadaljevala z delom. 

Neznanca sta njeno zaposlenost izkoristila in vstopila v hišo in jo preiskala. Ukradla sta denarnico z manjšim zneskom gotovine in dva kosa zlatnine, so sporočili s PU Kranj. 

Policisti opozarjajo: Zaklepajte hišo

Nezakonitih  ravnanj,  v  katerih  storilci pristopijo do oškodovanca in mu ponudijo  pomoč,  potem  pa  izkoristijo  njegovo  nepazljivost, da bi si v dejanju pridobili protipravno premoženjsko korist, je bilo v letošnjem letu že več, opozarjajo policisti. Ne samo na škofjeloškem območju, temveč tudi drugod.

"Zato bi želeli opozoriti, naj bodo lastniki (ne)premičnin pozorni na ljudi, ki na različne načine,  najbolj  pogosto  pa  s  ponujanjem  pomoči  pri opravljanju dela, poskušajo  zavesti  oškodovanca  in  pritegniti  njegovo  pozornost,  da bi kasneje  lahko  izvršili kaznivo dejanje," pravijo. 

Po njihovih navedbah so žrtve takšnih nezakonitih ravnanj največkrat  starejši, opozarjajo pa, da to ne pomeni, da se to ne more zgoditi tudi mlajšim   oškodovancem.  "Da  bi  takšna  in  podobna  ravnanja  preprečili, svetujemo,  naj  oškodovanci  zaklepajo  svoje objekte, naj bodo pozorni na
okolico,  vrednejše  stvari  pa  naj  ustrezno  shranijo," svetujejo na policiji in dodajajo, da naj vsi, ki v okolici svojih bivališč opazijo sumljive osebe, to takoj sporočijo  policiji  na
interventno  telefonsko  številko  113  ali  na  anonimni telefon 080 1200.

"Pomembno  je  namreč  vedeti,  da  se za včasih nedolžno ponudbo za pomoč lahko skriva tudi drugačen interes," zaključujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.