Ponujali bodo tudi 70 odstotkov ceneje

Foto: Boštjan Tacolljubljana: 06.01.2006, zimske razprodaje, BTC Ljubljana, zimska obl
Foto: Boštjan Tacolljubljana: 06.01.2006, zimske razprodaje, BTC Ljubljana, zimska obl
V ponedeljek se začenjajo zimske razprodaje tekstilnega blaga, obutve in športne opreme.
Oglej si celoten članek

Trgovci bodo v ta namen izdelke ponujali po 30 do 50 ali do 70 odstotkov nižjih cenah. Veliko trgovcev se je za različne akcije in znižanja sicer odločilo že v decembru in prvih dneh januarja.

Trajanje sezonske razprodaje določi vsak trgovec sam, če se za razprodajo odloči, vendar lahko razprodaje trajajo največ 60 dni. Potrošniki na razprodajah posegajo po sezonskem tekstilnem blagu in obutvi, ki so v tem času še vedno modni in pridejo prav tudi v naslednjih sezonah ter so seveda tudi cenovno bolj ugodni.

Upoštevati morajo zakonodajo

Trgovci morajo pri izvajanju razprodaj upoštevati veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov ter pravila Trgovinske zbornice Slovenije pri sezonskih razprodajah tekstilnega blaga in obutve, ki med drugim določajo tudi začetek zimske sezonske razprodaje.

V primeru, da potrošnik na razprodaji kupi izdelek, s katerim ni nič narobe, pa ga kljub temu ne želi imeti, trgovec takega izdelka ni dolžan sprejeti nazaj. Od poslovne prakse vsakega posameznega trgovca je odvisno, kako bo obravnaval potrošnikovo zahtevo. Če trgovec takšen izdelek zamenja ali izstavi dobropis, se to šteje za dober poslovni običaj.

Kupna moč pada

"Prepričani smo, da bodo trgovci prisluhnili željam in spremenjenim navadam potrošnikov v zadnjih letih, saj trgovina tudi preko padca kupne moči v Sloveniji močno občuti posledice recesije," poudarja predsednica Trgovinske zbornice Slovenije Mariča Lah in dodaja, da to pomeni, da bodo trgovci na razprodajah ponujali tudi takšno tekstilno blago in obutev, ki ni modna samo v eni sezoni, temveč je za potrošnika uporabna dalj časa oziroma več zaporednih sezon.

Poleg tega bodo trgovci z različnimi oblačili in obutvijo po ugodnih cenah poskrbeli tudi za najmlajše in mladostnike, ki si svoj stilni slog šele oblikujejo. Po razpoložljivih informacijah članov bodo oblačila in obutev iz jesensko/zimskih kolekcij ponudili od 30 do 60 odstotkov ceneje, razprodaje do 60 odstotkov ceneje bodo potrošniki ponovno lahko našli predvsem pri nekoliko dražjih izdelkih oz. izdelkih priznanih blagovnih znamk ter modnih kosih oblačil in obutve, ki bodo v tem času dostopnejša.

Glede na to, da v zadnjem obdobju še nismo bili deležni obsežnejše snežne odeje, trgovci pričakujejo v času razprodaj tudi povečano povpraševanje po zimskih športnih oblačilih in športni obutvi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:49 6. Januar 2014.

    Da kupna moč pri nas pada je čisto normalno, kaj ste pa pričakovali? Plače so na enekaem nivoju, morda celo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.