"Ponujena realna cena študentskega obroka"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Gostinci se bojijo izgube zaradi ukinitve študenstskih bonov. V Slovenski demokratski mladini menijo, da ni vse tako grozno, kot prikazujejo.
Oglej si celoten članek

15.julija je začel veljati eden izmed vladnih varčevalnih ukrepov, da študenti mesec dni od 15. julija do 15. avgusta niso upravičeni do subvencionirane študentske prehrane. Po besedah gostincev se upad prodaje bonov pozna že zaradi omejitve naročanja hrane. Zato verjetno enomesečna prekinitev ne bo prinesla nič dobrega.

"Študentu ponujena realna cena obroka"

V Slovenski demokratski mladini menijo, da situacija ni tako grozna, kot se prikazuje. Prepričani so, da gostincem sploh ne gre tako slabo, saj je z ukinitvijo študentskih bonov sedaj študentu ponujena tista prava, realna cena študentskega obroka, ki izvzema marže s katerimi gostinci polnijo svoj žep, študentu pa praznijo že tako plitkega, pravijo.

"Ukinitev uporabe študentskih bonov med 15. julijem in 15. avgustom, edini pravilni odraz realnega stanja med študenti. Večina študentov se med počitnicami iz večjih mestnih središč preseli nazaj domov, zato so se primorani prehransko preživljati sami."

Najbolj inovativni so se znašli

Pokazalo se je, da bolj inovativni in podjetni gostinci znajo zaslužiti tudi drugače, so poudarili v slovenski demokratski mladini. Mnogi so se namreč z ukinitvijo subvencionirane prehrane odločili študentom ponuditi obrok po ceni, ki je primerljiva s tisto pred ukinitvijo bonov. "Nekateri gostinci so se odločili, da študentu, ki se identificira s študentsko izkaznico, ponudijo popust v višini subvencije, to je 2,63 €. Drugi ponudniki nudijo znižano ceno obrokov, če jih je študent v zadnjega pol leta obiskal vsaj 30-krat. Mnogi tako na inovativen način zaobidejo morebitni finančni primanjkljaj," so še zapisali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:37 28. Julij 2012.

    Ma to realno gledano ne korist nobenmu in je eden najbolj debilnih ukrepov vlade...gostinci manj zaslužjo, posledično manj davka se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.