"Poplave so realnost"

Foto: Žurnal24 Kroparica, katere struga je bila po ujmi leta 2007 kolikor toliko urejena, je na
Kropa. Pripravljeni, vendar v strahu pred ponovitvijo ujme.
Oglej si celoten članek

Strah. V Kropi so konec tedna preživeli v strahu pred ponovitvijo katastrofalnih poplav, ki so jih prizadele pred tremi leti. “Na srečo ni bilo hujšega. Poplave in druge katastrofe so realnost, s katero se moramo navaditi živeti,” je dejala domačinka Metka Kavčič. Ob opozorilih pred nevarnostjo poplav so si pripravili vreče s peskom, zaloge pitne vode in hrane ter črpalke, vredne predmete in dokumente pa prestavili v višja nadstropja, je dodala.

Več kot 19 hudournikov na območju Krope je po informacijah domačinov v glavnem še neurejenih. “Gasilci in civilna zaščita opravljajo nadčloveško delo, ljudje pa smo pozabili na dejstvo, da nas nič ne sme presenetiti, predvsem pa na solidarnost,” konča Kavčičeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.