Popovič ima najboljše stranišče

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Akcija. Naj javno stranišče med občinami ima Koper, med bencinskimi servisi pa spet slavi Petrolov.
Oglej si celoten članek

“Naši komisiji sta obiskali 35 slovenskih občin; v 24 imajo javna stranišča, v drugih pa ne. Med 11 občinami, ki tega področja nimajo ustrezno urejenega, lahko omenim Mestno občino Celje pa Postojno, Lendavo, Krško, Mežico, Ravne na Koroškem, Zagorje ob Savi ...” našteva Danica Koren, tajnica Društva za kronično vnetno črevesno bolezen in koordinatorica akcije Naj javno stranišče. Tistim 11 obiskanim občinam, ki stranišča nimajo, bodo podelili zidak – v opomin, naj jih vendarle uredijo.

Dve komisiji, ki so ju že četrto leto poslali na teren, sta si ogledali toaletne prostore v izbranih občinah, 49 sanitarij na bencinskih črpalkah po vsej državi ter še stranišča v gastroenteroloških ambulantah na 13 lokacijah slovenskih bolnišnic.

Piran šele štirinajsti

Najbolj urejeno in vzdrževano javno stranišče ima koprska občina, je presodila komisija. Presenetljivo, najbolj turistična občina pri nas – piranska, se je uvrstila šele na 14. mesto. Spomnimo, portoroški gostinci so že pred časom opozorili, da javnih stranišč primanjkuje, enodnevnih gostov je v kraju zelo veliko in ob pomanjkanju ustreznega števila javnih stranišč oziroma oznak poti do njih se enodnevni turisti običajno olajšajo v straniščih lokalov.

“Obiski predstavnikov naših dveh komisij so nenapovedani,” poudarja Korenova. Med stranišči bencinskih servisov sta se najbolje odrezali Petrolovi stranišči na počivališču Grič pri Čatežu in pri Murski Soboti v smeri proti Madžarski.

Ustreznih stranišč v zdravstvenih ustanovah pa je premalo, ugotavlja društvo, le slaba polovica bolnišnic ima stranišča lepo urejena, večina nima stranišč za invalide, je pa vsaj čistoča ustrezna. Med 13 bolnišničnimi sanitarijami so najbolje ocenili tista na ljubljanski polikliniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:29 17. November 2012.

    res, mojster glede umazanih poslov....

  • 22:54 16. November 2012.

    Čestitke Borisu, glede reševanja stranišč in kar je z njimi poovezano je res strokovnjak za sr....

  • 21:16 16. November 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.