Popovič izstopil kot nadzornik Luke KP

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)
Koprski župan Boris Popovič se je odpovedal članstvu v nadzornem svetu Luke Koper. Razlog: spoštovanje zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.
Oglej si celoten članek

Kot je namreč uprava družbe sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze, je Popovič kot razlog za odstop navedel zahtevo po skladnosti z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije.

Nadzorni svet Luke Koper bo do imenovanja novega člana, za kar je pristojna skupščina delničarjev družbe, deloval z osmimi člani, kar še vedno zagotavlja sklepčnost organa nadzora.

Nadzornikom koprske družbe predseduje Janez Požar z ministrstva za promet, interese kapitala zastopajo še Bojan Brank, Marko Simoneti, Jordan Kocjančič in Tomaž Može, interese zaposlenih pa Mladen Jovičič, Stojan Čepar in Nebojša Topič.

Koprski župan se v odstopni izjavi sklicuje na 27. člen junija letos uveljavljenega zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

Ta poklicnim funkcionarjem prepoveduje članstvo oziroma opravljanje dejavnosti upravljanja, nadzora ali zastopanja v gospodarskih družbah, gospodarskih interesnih združenjih, zadrugah, javnih zavodih, javnih skladih, javnih agencijah in drugih osebah javnega ali zasebnega prava, razen v društvih, ustanovah in političnih strankah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.