“Popovič je neprimeren”

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
SLS in Zelena koalicija. Z nadzorom do poštenih izidov volitev.
Oglej si celoten članek

Koper. “Glede poziva po izločitvi Borisa Popoviča je jasno, da volilno pravico ureja zakon o lokalnih volitvah, ki neizvoljivosti (omejitve kandidiranja) zaradi postopkov pred sodišči ne pozna,” pravi tajnik Državne volilne komisije (DVK) Marko Golobič glede zahteve Franca Malečkarja. Ta je v imenu Zelene koalicije na DVK vložil poziv, naj iz volilne tekme za župana izloči Popoviča, ker je bil pravnomočno obsojen zaradi davčne utaje in je kot tak neprimeren za ta položaj. Kandidaturo bi lahko preprečila le zaporna kazen.
“To so nizki udarci”
Vse obtožbe o gorah denarja in zlorabah položaja ter zahteve po zaporni kazni so se zminimalizirale na očitek o 11 tisočakih davčne utaje in pogojno kazen. Zadeva še ni dokončna, sledi pritožba na vrhovno sodišče,” poziv komentira Popovič. Prepričan je, da opozicija dviguje prah in tolče z nizkimi udarci, ker jim ankete kažejo zelo slabo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.