"Popovič nekredibilen državni svetnik"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Oljka. Stranka slovenske Istre prepričana, da je državni svet pri imenovanju Popoviča uporabil dvojna merila.
Oglej si celoten članek

"Težko razumemo, da v državnem svetu tudi po novem sedi zelo sporen koprski župan Boris Popovič," meni Viktor Markežič, predsednik Oljke - stranke slovenske Istre.

Dvakrat obsojen

Popovič je bil namreč dvakrat pravnomočno obsojen: prvič zaradi kaznivega dejanja opravljanja, drugič zaradi utaje davkov. Proti koprskemu županu še potekajo številni predkazenski postopki, odprti sodni postopki, v mnogih primerih pa so že vložene kazenske ovadbe.

"Prav jutri na primer na koprskem okrožnem sodišču poteka kazenska obravnava zoper Popoviča zaradi sumov zlorabe uradnega položaja ali pravic pri prodaji večjega zemljišča na območju Sermina," navaja Markežič.

Dvojna morala?

Po njegovem je zato sklicevanje na moralne zadržke državnih svetnikov pri zavrnitvi enega od članov (Franca Kanglerja, op. a.) dvolično. "Če bi ti zadržki obstajali za vse, si namreč težko predstavljamo, da so svetniki brez težav potrdili Popoviča. Gre za očitna dvojna merila, s katerimi se ugled državnemu svetu nikakor ne bo povrnil," trdi prvak koprske opozicije.

Elektorski sistem

Ob tem pravi, da nikakor ne držijo Popovičeve besede, da sedi v državnem svetu, ker ima "moč in zaupanje v lokalnem okolju". "Javnost bi radi seznanili s tem, da je že elektorski sistem za volitve državnih svetnikov v Kopru naravnan tako, da predstavnika teritorialnega območja občin Izola, Koper in Piran ne voli neposredno lokalno okolje, temveč skrbno zbrani člani Popovičeve stranke Koper je naš," sklene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 17:54 13. December 2012.

    Če je kdo podoben udbomafiji je to SDS s firerjem na čelu. Takšne skrivalnice zna jo tam delat. Pošten človek …

  • 13:27 13. December 2012.

    politika ima posrane gate .....

  • 13:16 13. December 2012.

    Popovič je do časa prestopil na nasprotno stran, z organizacijo proslave in podporoTurka in si s tem pridobil licenco za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.