Popovič pravi, da bodo imeli lepše lučke kot v Ljubljani

Foto: Komunaprojekt Novoletna okrasitev Kopra Foto: Komunaprojekt Novoletna okrasitev Kopra Foto: Komunaprojekt Novoletna okrasitev Kopra Foto: Komunaprojekt Novoletna okrasitev Kopra Foto: Komunaprojekt Novoletna okrasitev Kopra Foto: Komunaprojekt Novoletna okrasitev Kopra
Iz Trsta, Ljubljane, Maribora bodo sedaj hodili v Koper, je prepričan koprski župan.
Oglej si celoten članek

"Verjetno je vsak od vas že bil v Ljubljani, šel gledat lučke z družino in otroci," pojasnjuje župan Boris Popovič odločitev, da bo občina za novoletno okrasitev letos namenila kar pol milijona evrov. "Ljubljana bo dala 200 tisoč, ampak toliko daje že 20 let. Zakaj ne bi oni sedaj hodili k nam. Naše lučke bodo neprimerno boljše in bolj zanimive, kot jih imajo oni. Tako bo cel Trst tukaj, cela Ljubljana, Maribor in podobno. Gostinci, krajani in vsi, ki razumejo bodo veseli."

Nova podoba za pol milijona

Občina bo tako letos obstoječi praznični dekoraciji dodala precej novih svetlobnih elementov, ki bodo od sredine novembra krasili 18 lokacij v starem mestnem jedru. Srce novoletne razsvetljave mestnega središča bo Čudolandija na Ukmarjevem trgu, kjer bodo umestili atraktivne 3D svetleče motive – medvedek, snežak, kočija in svetilnik.

Foto: Komunaprojekt Novoletna okrasitev Kopra

Hlavatyjevem parku pri tržnici bo zaživel svetlobni živalski vrt z velikimi 3D živalskimi motivi, kot so lisica, labod, veverica, jelen in konj, Carpacciov trg bo krasila svetleča oljka v zlati barvi, osvetljena s kombinacijo hladno-toplih belih led svetil. 

Trg Brolo bodo okrasili z letečimi preprogami v pisanih barvah, na vsako krožišče, ki predstavlja vstop v mestno središče, bodo namestili posebne svetleče 3D motive, ki so tipični za to regijo. Mestne ulice bo razsvetljevalo svetleče zvezdnato nebo in svetleče krogle, Semedelsko promenado pa bodo osvetlili s svetlobno verigo. Na več lokacijah bodo namestili tudi dekoracije dreves s svetlečimi kroglami in adventne svetleče sveče, polnjene z okroglimi okraski.

Foto: Komunaprojekt Novoletna okrasitev Kopra

Dobavo in postavitev dekorativne osvetlitve v vrednosti 540 tisoč evrov je prek javnega razpisa poverila poslovni navezi podjetij MK Illumination iz Maribora in Innsbrucka, pod elaborat okrasitve pa se je podpisalo podjetje Komunaprojekt iz Maribora.

Lučke že postavljajo tudi v Ljubljani

S postavljanjem lučk so medtem že začeli tudi v Ljubljani, kjer jo bodo izvedli v enekem obsegu kot lani, kar pomeni približno 40 kilometrov svetlobnih verig, 106 reflektorjev in reflektorji na grajskem hribu. "Ker je okrasitev obsežna, jo je Javna razsvetljava minuli teden začela nameščati po ožjem mestnem središču," pojasnjujejo pri Mestni občini MOL. "Praznično okrasitev bomo prižgali na tradicionalni prireditvi, predvidoma 30. novembra 2018."

Sredstva, namenjena praznični okrasitvi, bodo približno enaka kot lani, kar pomeni okoli 200.000 evrov.

Foto: Saša Despot novoletna smreka

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 12:55 17. Oktober 2018.

    Nekaj mora tut reskirat.lahko da bomo top praznicna destinacija v decembru.To je promocja za Koper ,da se sezona povlece v …

  • 07:39 17. Oktober 2018.

    ogabno... teh 200.000 oziroma 500.000 + strošek elektrike bi raje namenili za slovenske revne družine, kot da ga za takšno …

  • 07:21 17. Oktober 2018.

    Še dobro da niso volitve vsako leto. Je pa res, da je Popović v teh letih županovanja naredil veliko za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.