Popoviču nova odškodnina

Foto: Žurnal24 Popoviču zaradi pripora v letu 2003 pripada odškodnina.
Ljubljansko okrožno sodišče je tamkajšnjemu županu Borisu Popoviču prisodilo odškodnino v višini šest tisoč evrov za pripor v letu 2003 med preiskavo glede domnevnih davčnih utaj.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Ljubljani je prisodilo, da koprskemu županu Borisu Popoviču pripada odškodnina v višini šest tisoč evrov, in sicer za pripor v letu 2003 med preiskavo glede domnevnih finančnih malverzacij in davčih utaj v času, ko je bil še podjetnik.

Spomnimo, ravno glede teh obtožb je koprsko višje sodišče pred božičem zadevo vrnilo v vnovično presojo, saj meni, da bi moralo okrožno sodišče, preden je Popoviča v tej zadevi lanske jeseni oprostilo, še prej zaslišati tudi davčni inšpektorici. Popovič je sicer od države za ta po njegovem nezakoniti pripor zahteval dobrih 16 tisoč evrov.

"Sodno določena odškodnina v višini 6.500 evrov skupaj z obrestmi od februarja 2005, ko je bila tožba vložena, je prenizka; zato se bomo pritožili na višje sodišče," komentira Popovičev odvetnik Franci Matoz. Kot meni, sodišče odškodnine ni odmerilo pravično glede na trajanje pripora in posledice, ki jih je 29-dnevni pripor pomenil za ugled, čast in družinske razmere župana. Postopek sicer teče v Ljubljani, ker je tožena stran Republika Slovenija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.