Popravki tudi po aprilu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Urejanje podatkov o nepremičninah časovno ni omejeno.
Oglej si celoten članek


Da bi se izognili morebitni nepotrebni gneči in čakanju, na Geodetski upravi RS (Gurs) lastnike nepremičnin obveščajo, da rok za ureditev podatkov ni časovno omejen. Zakon o davku na nepremičnine je kot končni rok za ureditev podatkov res določal 30. april, vendar pa ga je ustavno sodišče v celoti razveljavilo.

Na Gursu namreč v zadnjih dneh opažajo povečan obisk lastnikov, ki menijo, da je končni rok za ureditev podatkov konec aprila.

Čeprav z razveljavitvijo zakona o davku na nepremičnine končni roki za ureditev podatkov za odmero davka na nepremičnine ne veljajo več, pa na Gursu lastnikom priporočajo, naj podatke o nepremičninah vendarle uredijo. "Rok za ureditev podatkov ni omejen," so poudarili v sporočilu za javnost. Podatke bo tako mogoče nemoteno urejati tudi po 30. aprilu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.