Poroštvo v parlament

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Blok 6. Ministrstvo je podpisalo pogodbo z EIB.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za finance je v petek podpisalo poroštveno pogodbo z Evropsko investicijsko banko (EIB) za 440 milijonov evrov posojila za šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš), smo izvedeli iz virov blizu Tešu. Poroštvo mora dokončno potrditi še državni zbor.

Zgodba o financiranju šestega bloka se po večmesečnih zapletih zdaj odvija zelo hitro. Vlada je ves čas zahtevala določena jamstva uprave Teša, ki so jih opredelili v pogodbah, podpisanih zadnji dan novembra. Skupna vrednost bloka 6 mora biti nižja od 1,3 milijarde evrov, uporabno dovoljenje mora biti izdano do sredine februarja 2016. Omejeni so tudi cena premoga in izpusti ogljikovega dioksida. Teš mora poroštvo zavarovati s petimi biankomenicami, zanj pa bo državi tudi plačeval.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.