Posavska hči v stečaju

Foto: Žurnal24 Če bo licenca zaradi stečaja prenehala, varnostniki G7 ne bodo več smeli delati.
G7-Posavje. Okrožno sodišče je v torek oklicalo stečaj družbe za varovanje.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Krškem je v torek sprejelo sklep o uvedbi stečajnega postopka nad dolžnikom G7-Posavje. Sklep je podpisala okrožna sodnica Tanja Voglar in za stečajnega upravitelja imenovala odvetnika Milana Vajdo iz Ljubljane.

Naš komercialist, ki je pljuval po konkurenci, je prvi pobegnil in se zaposlil pri konkurenčnem podjetju.
Drago Žveglič
Še vrsta neznank
Najprej moramo kontaktirati vodstvo podjetja, pogledati, kakšno je stanje, potem pa bomo videli, kako naprej,” so se na naše povpraševanje odzvali v Vajdovi odvetniški pisarni. Jože Mihelin, direktor posavske družbe za varovanje, pa je za stečaj izvedel od nas. “Ko smo ugotovili, da ne gre več, smo dali predlog za stečaj,” je povedal in dodal: “Trenutno imamo zaposlenih 19 delavcev, ki delajo; oktobra so prejeli zadnjo plačo, regresa pa žal ne bodo dobili.”

Zaprosil sem za pravno tolmačenje, če nam s stečajem preneha licenca, pa so mi na ministrstvu za notranje zadeve zagotovili, da lahko še naprej normalno delamo,” je na očitke o prenehanju licence za Žurnal24 še povedal Mihelin.

Žalostni in razočarani

Razočaranje je tako, da vam ne morem povedati,” je povedal Drago Žveglič, ki kot varnostnik dela že 30 let in bo namesto jubilejne nagrade dobil delovno knjižico. “Vedeli smo, da je slabo, a nihče nam ni nič povedal, izvedeli smo iz medijev,” je dejal. Na mesec prejema dobrih 500 evrov plače, v katero so všteti dodatki za dežurstva, nedeljsko delo in malica. “Nekdo mi je preračunal, da moja osnovna plača znaša 315 evrov, od maja pa nam podjetje ni več plačevalo niti pokojninskega prispevka,” je poudaril varnostnik, ki mora 10. poravnati obrok kredita, pa ne ve, kje bo dobil denar zanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.