Posebni oddelki za korupcijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Od jutri naprej novi specializirani oddelki sodišč, kjer bodo sodili v zahtevnejših primerih.
Oglej si celoten članek

Okrožna sodišča v Celju, Kopru, Ljubljani in Mariboru bodo jutri uradno ustanovila specializirane oddelke sodišč, kjer bodo sodili v zahtevnejših zadevah organiziranega in gospodarskega kriminala, terorizma, korupcijskih in drugih podobnih kaznivih dejanj. Z specializiranimi oddelki želijo zagotoviti, da bodo tudi najzahtevnejše zadeve sodili najbolj izkušeni in usposobljeni sodniki.

V Celju in Kopru bodo v specializirane oddelke razporejeni po trije sodniki, v Ljubljani devet, v Mariboru pa sedem. Ministrstvo za pravosodje bo v prihodnjih dneh objavilo razpis za še dodatne dodeljene sodnike na teh oddelkih, in sicer po dva v Celju in Kopru, pet v Ljubljani in enega v Mariboru.

Vpisniki za dodeljevanje zadev so bili pripravljeni v okviru Evidenčnega oddelka VSRS, v prihodnjih dneh pa bo ministrstvo za pravosodje v zvezi s tem objavilo tudi spremembe Sodnega reda, uredilo pa naj bi tudi plačni položaj sodnikov specializiranih oddelkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:32 21. December 2012.

    Dobro bi bilo,da pripravijo nekaj tudi za svoje sodnike, ki niso ravno nedolžni.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.