Posebni revizorji v Elanu

Foto: Žurnal24 Revizorji bodo ugotavljali, ali je pri storitvah, ki jih je nekdanje vodstvo Ela
V Elanu bodo izvedli revizijo storitev zunanjih svetovalcev in posredniških poslov. Odmevne pogodbe za pravne storitve za zdaj še veljajo.
Oglej si celoten članek

Lastniki Skimarja so v sredo imenovali posebnega revizorja, revizorsko hišo Price Waterhouse Coopers iz Ljubljane. Pod drobnogledom revizorjev bodo storitve zunanjih izvajalcev in posredniški posli v zadnjih petih letih, ki so v teh letih povprečno znašali več kot milijon evrov.

 
 

Položaj ni rožnat, ni pa nemogoč. Vidim precej možnosti za prihranke in izboljšanje poslovanja.

Robert Ferko

 
Skimar zaposlil pravnika
Pogodbe za pravne storitve, ki so v javnosti še posebno odmevale, sicer še vedno veljajo. Ali so upravičene, predsednik uprave Skimarja Robert Ferko ni želel komentirati, saj bo počakal na rezultate revizije. Vzpostavljajo pa v Skimarju lastno pravno pisarno, saj so že zaposlili pravnika. Kljub temu bodo za zastopanje na sodiščih še potrebovali odvetnike.

Stečaj le končan
Ferko je dejal še, da naj bi bil dolgotrajni stečaj Elana vendarle v kratkem končan, najbolj pa ga skrbi hipoteka. Polletna zamuda pri prestrukturiranju podjetja je težave še povečala, zato se bo treba ukrepov lotiti radikalno.

Smučarskemu delu gre razmeroma dobro, povpraševanje na navtičnem delu pa še pada, je povedal Ferko. Poslovni načrt za letos še pripravljajo, šele po reviziji in analizi podjetja pa bodo lahko povedali kaj več o potrebnih korakih in ukrepih za stabilizacijo in razvoj podjetja.

Na vprašanje, ali ga, vajenega vodenja dobrih podjetij, kaj boli glava, je odvrnil, da ne, da pa
je dela veliko. Prodaja Elana po njegovem mnenju nima smisla, prepričan pa je, da bo leta 2011 Elan potreboval strateškega partnerja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.