Posebno sporočilo Janeza Janše: Trenutno se lahko zanesemo le nase ...

Janez Janša
Evropa je kot v srednjem veku, sporoča Janša, a dodaja, da smo bili že v hujši preizkušnji in da bomo zmogli.
Oglej si celoten članek

Po nekaj komunikacijskih nespretnostih se je danes, deseti dan, odkar je bila razglašena epidemija in devet dni po prevzemu vlade na državljane s posebnim zapisom obrnil predsednik vlade. 

Zapis objavljamo v celoti:

 

Spoštovani!

Pandemija koronavirusa je spremenila svet. Upamo in verjamemo, da ne za dolgo. Toda danes Evropa izgleda kot v srednjem veku, mesta v strahu pred kugo, z obzidji in mitnicami na vsakem koraku. Le interneta niso imeli. Trenutno se lahko zanesemo le nase in na to, kar lahko sami proizvedemo, pridelamo in zberemo iz lastnih zalog.

Skušamo urejati zamaške v tovornem prometu in trgovini, težave so celo s povratkom naših državljanov iz drugih evropskih prestolnic. Vendar bomo zmogli.

Nenazadnje, ob razpadu SFRJ smo imeli vojno, zaprte meje, izgubo 80% trga. A smo se hitro pobrali in začeli pospešeno loviti zaostanek za razvitim svetom. Uspeli smo, ker smo v kritičnem času imeli dovolj potrpljenja, enotnosti, znanja, modrosti in poguma. Tako bo tudi zdaj. Hvala vam za pogum.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 63

  • 14:19 23. Marec 2020.

    Če se ne bo uvedel univerzalni temeljni dohodek , kmalu ne bo potrebno reševat več ničesar 000...

  • 09:36 23. Marec 2020.

    Le na kateri mitnici je obstala oprema za Slovenijo, pripeljana v Nemčijo.............

  • 08:22 23. Marec 2020.

    Slovenčki s prekratko in plesnivo pametjo. Vrnitev iz hoste je pretežka naloga. A ne?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.