Posegov okoli jezera ne bo

Foto: Žurnal24 Zavod za varstvo kulturne dediščine nasprotuje posegom v okolici jezera Črnava i
Prostorski načrt. Stanovanjske površine, obrtna cona, nogometno igrišče …
Oglej si celoten članek

 Občina Preddvor je javno razgrnila dopolnjeni osnutek občinskega prostorskega načrta (OPN), s katerim imata največ težav zavod za varstvo kulturne dediščine in ministrstvo za kmetijstvo.

"V novem OPN je predvidenih pet hektarov stanovanjskih površin, nogometno igrišče, sprememba namembnosti na območju industrijskega obrata Jelovica in manjši individualni posegi," je povedal župan Miran Zadnikar. Na območju Jelovice je predvidena obrtna cona, toda ministrstvo zanjo ne da soglasja, ker gre za zemljo prve kategorije; v zameno zanjo zahteva nadomestne površine. Zavod za varstvo kulturne dediščine pa se ne strinja s posegi v okolici jezera Črnava in gradu Hrib.

Javna razgrnitev bo trajala do 31. avgusta, v sredo pa bo o dopolnjenem osnutku OPN organizirana tudi javna obravnava.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.