Posel v roke svetnika

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ukinitev. Tiskarne v DZ ne bo več, tiskanje je zaupano invalidskemu podjetju.
Oglej si celoten članek

Klasično tiskarno v državnem zboru (DZ) bodo zaprli, namesto državnih tiskarjev pa bodo brošure, zbornike, knjige in zgibanke tiskali v invalidskem podjetju Birografiki Bori.

Varujejo zaupnosti

Direktor z javnim naročilom izbrane tiskarne Boris Šuštaršič je dejal, da so se odzvali na zbiranje ponudb in bili najugodnejši. Zanesljivost in varovanje zaupnih informacij so, kot pravi, dokazali s tiskanjem za ministrstvo za obrambo.

“Zaslužek bo skromen,” je dodal Šuštaršič, sicer predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije in član državnega sveta. Z reorganizacijo tiskanja bodo stroške tiskanja v DZ znižali s povprečno 477 tisoč evrov na 238 tisoč evrov na leto.

V DZ so pojasnili, da se je že v zadnjih 20 letih tiskarna postopno spreminjala v razmnoževalnico oziroma fotokopirnico gradiv. “Reorganizacija tiskarne je nujno potrebna zaradi opuščanja negospodarne, predrage in ekološko obremenjujoče stare tehnologije offset,” so dodali. Ker bi bil nakup nove linije offset ekonomsko povsem neupravičen, so izbrali zunanjega ponudnika. Edino merilo je bilo najnižja cena, določila za izbor invalidskega podjetja niso bila uporabljana. Po dveh letih bodo razpis ponovili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:39 17. Oktober 2011.

    Pa upajmo, da bodo invalidi kaj imeli od tega.... Da se ne bo ponovila tolikokrat znana zgodba: najprej se delavca …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.