Poškodbe so bile prehude

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V torek ustreljeni direktor Kemijskega inštituta je umrl.
Oglej si celoten članek

Po treh dneh bitke za življenje je v petek zgodaj popoldan umrl direktor Kemijskega inštituta Janko Jamnik, ki ga je neznanec v torek zvečer ustrelil na parkirišču pred eno izmed  ljubljanskih restavracij.

Da so bili danes obveščeni o njegovi smrti, so za Žurnal24 potrdili na policiji, kjer nadaljujejo z intenzivno preiskavo

Kriminalisti še vedno preverjajo različne motive za ta strelski obračun, poglobili pa so se v vsa možna ozadja in pri tem raziskovali tudi Jamnikove odnose s sodelavci, bivšimi sodelavci, poslovnimi partnerji, ostalimi znanci, prijatelji ter celo sorodniki, zaradi česar naj bi se z večino od njih tudi pogovorili.

Koristoljubje, rivalstvo, maščevanje?

Kriminaliste naj bi dosedanje sledi vodile predvsem do zaključka, da naj bi direktorja neznanci napadli zaradi dela, ki ga je opravljal. Pokojni namreč ni veljal za konfliktno osebo, nasprotno, opisovali naj bi ga kot zglednega sodelavca in osebnostno izjemno urejenega človeka.

Preiskovalci naj bi preverjali oziroma pregledovali podrobnosti poslovanja inštituta, pri tem pa naj bi se osredotočali zlasti na tiste projekte, pri katerih bi si želeli sodelovati številni zunanji partnerji, tudi iz tujine, a iz različnih razlogov niso bili izbrani..

Foto: Anže Petkovšek Kemijski Inštitut Policija namreč neuradno med drugim sumi tudi, da bi se Jamniku lahko s streljanjem poskušal maščevati nekdo, ki ni bil izbran za poslovnega partnerja inštituta oziroma, da bi ta njegov uboj lahko naročil.

Kemijski inštitut naj bi namreč razvijal številne projekte oziroma tudi formule za izdelavo snovi in materialov, ki bi lahko na svetovnem trgu dosegali visoke cene.

Iz tega razloga je neuradno policija takoj po streljanju na direktorja v torek zvečer zavarovala tudi stavbo oziroma poslovne prostore inštituta. Varovanje pa trenutno ni več potrebno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:43 21. December 2014.

    Huda tragedija in sožalje družini.<br />Mafija ne dopušča napak in izigravanja,zato se morava vsak,ki se s tem ukvarja tega zavedati.Zaskrbljujoče …

  • 00:00 20. December 2014.

    Takšne ljudi, ki so važni za prihodnost nacije in ki so ikona ustanov, ki orjejo ledino na trgu baterij in …

  • 17:35 19. December 2014.

    Varovanje pa trenutno ni več potrebno.<br />Cilj je bil dosežen, komentar ni potreben.<br />Sožalje družini.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.