Poškodovani rudarji že doma

Foto: Žurnal24 V vodstvu Premogovnika Velenje so povedali, da zaradi stebrnega udara ni potrebn
Trije poškodovani rudarji Premogovnika Velenje, ki so se v četrtek ob tako imenovanem stebrnem udaru lažje poškodovali, so že doma, četrti pa bo bolnišnico zapustil danes. Sanacija jame ne bo potrebna.
Oglej si celoten članek

Velenjski rudarji so sicer v četrtek končali z letošnjim odkopom premoga in jama bo v mirovanju do 3. januarja. V Premogovniku Velenje obenem navajajo, da je do stebrnega udara prišlo v četrtek dopoldne, kljub temu pa je popoldanska izmena delala že normalno, saj je bilo zadoščeno vsem varnostnim zahtevam.

Stebrni udar je hipna sprostitev napetosti v hribini, ki se občasno zgodi v rudnikih, so pojasnili v premogovniku. Kmalu po dogodku je delovišče obiskal glavni rudarski inšpektor in o dogodku naredil zapisnik.

Kot je navedla uprava Premogovnika Velenje, kljub najsodobnejši tehnologiji, ki jo imajo, je delo rudarjev še vedno delo v posebnih razmerah, za katere imajo predpisane posebne varnostne ukrepe, ki jih dosledno izvajajo, žal pa se stebrnega udara vnaprej ne da predvideti. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.