Balonarska nesreča na območju ljubljanskega barja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Po prvih podatkih je bilo poškodovanih najmanj 6 oseb, a se je kasneje izkazalo, da so bile poškodovane štiri osebe.
Oglej si celoten članek

Danes, nekaj po 10. uri so bili ljubljanski policisti obveščeni o balonarski nesreči na območju ljubljanskega barja, med Škofljico in Igom. Po prvih podatkih naj bi bilo poškodovanih najmanj 6 oseb, a se je kasneje izkazalo, da so bile poškodovane štiri osebe.

Prebivalce policisti prosijo, naj s svojo prisotnostjo ne motijo dela reševalnih ekip in omogočijo nemoteno reševanje ter naj upoštevajo navodila policistov. Do nesreče naj bi prišlo ob pristanku. "Zaradi vetrovnega postanka so trije udeleženci poleta padli iz košare," je za portal N1 povedal Grega Trček iz Balonarskega centra Barje.

Po poročanju 24 UR naj ne bi šlo za tako tragično nesrečo, kot smo ji bili priča leta 2012. Takrat se je doslej najhujša balonarska nesreča v Sloveniji zgodila nekaj pred 8. uro zjutraj v bližini Iga. Balon je ob pristajanju večkrat udaril v tla, vmes pa trčil še v drevo. Več ponesrečencev je popadalo iz košare, druge je zajel ogenj. Na balonu je bilo 32 ljudi, med temi so na mestu nesreče umrli štirje, dva sta umrla pozneje v bolnišnicah.

Slovenija Sodišče odločilo o krivdi balonarja, ki je v smrt peljal šest ljudi

*Fotografija je simbolna.

Več sledi ...

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:14 22. Januar 2022.

    A se niso uvedli regulacije? Koliko jih.mora se umreti?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.