"Poskušajo naju utišati"

Foto: Žurnal24 Uroš Petohleb meni, da je poziv odvetniške pisarne oblika občinskega pritiska in
Optika. Vodstvo občine od Podbregarja in Petohleba zahteva preklic izjav.
Oglej si celoten članek

''Da bi preprečili negativne posledice za občino, vas pozivamo, da nemudoma prekličete svoje izjave, ker ste občini s pisanjem povzročili nematerialno škodo, pa plačate 500 evrov v dobrodelne namene," so po pooblastilu Občine Postojna Iztoku Podbregarju in Urošu Petohlebu napisali v Odvetniški pisarni Mužina in partnerji. V nasprotnem primeru so napovedali odškodninski zahtevek.

Župan krši poslovnik
16. člen. Član občinskega sveta ne more biti klican na odgovornost zaradi mnenja, izjave ali glasu, ki ga je dal v zvezi z opravljanjem svoje funkcije. Namera občinske tožbe je zato v nasprotju s poslovnikom o delu občinskega sveta, meni Petohleb.

''Ne smemo razmišljati?''
''Izjav ne bova preklicala. Kam pa pridemo, če ne smemo niti razmišljati?'' je odgovoril Petohleb, prepričan, da občina nima podlage za zahtevanje preklica in da tako le zapravlja denar za odvetnike.

Podbregar in Petothleb, postojnska svetnika LDS, sta pred časom v javnem pismu opozorila na domnevne nepravilnosti pri projektu optičnega omrežja in sumljivo podjetje Valtel, ki ga je občina izbrala za posel, čeprav do takrat ni imelo ne prihodkov, ne referenc, ne bonitete. Ministrstvo za visoko šolstvo projekt revidira, saj je občina z evropskim denarjem omrežje gradila tudi tam, kjer je že bilo.

''Pismo negativistično''
Na Občini Postojna menijo, da so bile izjave svetnikov nedopustne, saj so temeljile na nepreverjenih informacijah. Pismo ocenjujejo kot ''negativistično naperjeno'' proti občini, avtorjema pa očitajo, da sta poskušala okrniti ugled in dobro ime občine in njenih vodilnih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.