Nesrečni Hrvati že en mesec v priporu v Zambiji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Štirje hrvaški pari so že en mesec v priporu v Zambiji, nahajajo se na različnih lokacijah, otroci, ki so jih posvojili pa je prevzel tamkajšnji sistem socialnega skrbstva.
Oglej si celoten članek

Hrvate sumijo, da so želeli otroke ilegalno pretihotapiti iz Konga. Hrvati so zaprosili, naj zakonitost aretacije in pripora.

Zaprte Hrvate je še trikrat obiskal predstavnik hrvaškega veleposlaništva v Pretoriji (Južna Afrika), dodeljen jim je bil zagovornik po uradni dolžnosti, do otrok pa predstavnik veleposlaništva ni mogel, saj zambijske oblasti preiskujejo zakonitost postopka posvojitve, poroča 24sata.hr.

Hrvate so prijeli 7. decembra na letališču v Ndoli v Zambiji s štirimi otroki, ki so jih posvojili iz Konga. Aretirani so bili, ker naj bi v postopku posvojitve uporabili ponarejene dokumente, obravnava se jih torej kot ugrabitelje otrok. Osumljeni so trgovanja z otroki, ponaredbe in uporabe ponarejenih dokumentov.

"Ti ljudje gotovo niso krivi, treba je ugotoviti, kdo je kriv," je dejal hrvaški minister za zunanje zadeve Gordan Grlić Radman, ki pričakuje, da jih bodo izpustili in se bodo lahko branili s svobode.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:57 8. Januar 2023.

    Če ne bi bili to ljudje iz jet seta,se ne bi država nič obremenjevala z njimi.....

  • 18:49 8. Januar 2023.

    Ubožci nič se mi ne smilite

  • 18:38 8. Januar 2023.

    Mar doma niso našli primernega otroka za posvojitev? Aja, oni želijo večvrednega.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.