Poskusi z nepovezanimi

Foto: Žurnal24 Erjavec je Pahorja v soboto stisnil v kot z zavrnitvijo ponujene četrtinske uskl
SLS. Žerjav: Pokojninska reforma gotovo ne bo podprta z našimi glasovi.
Oglej si celoten članek

Zaman. Premier Borut Pahor se je že pred več kot enim tednom za podporo pri spremenjenih proračunih in pokojninski reformi obrnil za pomoč tudi k opozicijski SLS. Sestankoval je s predsednikom Radovanom Žerjavom, ki pravi: "Proračuna zagotovo ne bomo podprli. Za pokojninsko za zdaj nimamo dokončne odločitve. Zagotovo ne bo podprta z našimi glasovi."

SDS: Pa zaupnica?
Vprašanje.
V največji opozicijski stranki SDS so danes opozorili, da je Pahor že lani ob glasovanju o proračunu napovedal glasovanje o zaupnici, ki ga potem sicer ni bilo. Zato so prek spleta znova vprašali, ali “bo Pahor sprejetje proračuna in pokojninske reforme vezal na zaupnico vladi?

Grožnja, ki je ni
DeSUS je sicer v soboto odpovedala poslušnost, a vladni načrti s tem niso ogroženi, saj se sprejemajo z navadno večino. Ker ima koalicija brez DeSUS še vedno 42 glasov, s poslancema manjšin pa 44, bi bili proračuna in pokojninska reforma ogroženi le, če bi DeSUS glasovala proti, česar pa doslej niso napovedali. Koalicijski šefi se bodo sicer jutri po vsej verjetnosti sestali.

Jutri se bodo na usklajevalnem sestanku o glasovanju dobili tudi poslanci nove poslanske skupine nepovezanih Franc Žnidaršič, Vili Rezman in Andrej Magajna. Pahor jim je prejšnji teden pisal, da pričakuje sodelovanje z njimi tudi v prihodnje, a vabila na koalicijski vrh danes popoldne še niso imeli. Magajna je dejal, da za tako nekonsistentno pokojninsko reformo ne bo glasoval, Žnidaršič pa, da najbrž ne bodo glasovali enotno.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.