Posladkajte se z domačimi izdelki

Več kot 40 ponudnikov to soboto na celjskem sejmišču z domačimi izdelki za sladkanje in pripravo na zimske mesece.
Oglej si celoten članek

Foto: Celjski sejem Celjski sejem

Marmelade, sokovi, piškoti, pite, potice, gibanice, palačinke in šmorn. Največ pa štrudlja z najrazličnejšimi nadevi (jabolka, bučke, borovnice, skuta …) bo to soboto mogoče poizkusiti in kupiti na 2. Festivalu sladkih dobrot in prazniku štrudlja na celjskem sejmišču. Ob tem pa bo na sejmišču še 1. Festival čebeljih pridelkov in izdelkov, kjer bodo domači čebelarji ponujali med različnih vrst, medenjake, medico, čokolado z medom … Manjkala ne bo niti kozmetika.

Festivala bo v sejemski dvorni C mogoče obiskati od 9. do 17. ure. Vstopnine ni, v Celjskem sejmu pa bodo poskrbeli tudi za zabavo najmlajših obiskovalcev, ki bodo med drugim lahko poslikali čisto svojo panjsko končnico.

Na stojnicah ponudnikov bo mogoče izbirati med različnimi štrudlji, tudi iz pirine moke, piškoti, torticami, kremnimi rezinami, pitami, roladami, poticami, zdravimi energijskimi prigrizki, vafli, sladoledom … V ponudbi bodo tudi različne marmelade in drugi domači namazi (bučke, lešniki), sokovi, različne moke, testenine, kruh, mlečni izdelki, različna olja in čaji, vino, mesnine ...

Čebelji pridelki in izdelkiMed je zaradi svojih lastnosti nujen sestavni del zdrave prehrane, brez čebeljih izdelkov pa si zime ne predstavljamo več. Domači čebelarji bodo na 1. Festivalu čebeljih pridelkov in izdelkov, ki ga Celjski sejem pripravlja v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije (ČZS), obiskovalcem obeh festivalov ponudili med različnih vrst, medenjake, medico, čokolado z medom … Manjkala ne bo niti kozmetika.

ČZS ob tej priložnosti na celjskem sejmišču pripravlja še dan shem višjih kakovosti medu ter posebno slovensko kosilo iz certificiranih zaščitenih kmetijskih pridelkov, ki ga s proizvajalci teh pridelkov organizirajo pod sloganom Brez čebel ni hrane. Dogajanje na 1. Festivalu čebeljih pridelkov in izdelkov pa bo dodatno popestril še izbor Zlatega medenjaka 2016.

V vsakem vremenu, brez vstopnine in parkirnineFestivala bo v dvorani C celjskega sejmišča mogoče obiskati v soboto, 15. oktobra, med 9. in 17. uro. Vstop je prost. V Celjskem sejmu bodo znova poskrbeli za zabavo najmlajših obiskovalcev sejmišča. Otroci se bodo lahko preizkusili v poslikavi panjskih končnic ali pa se prepustili poslikavi obraza z jesenskimi motivi in čebelicami. Manjkala pa ne bodo tudi velika napihljiva igrala, ki vedno navdušijo najmlajše obiskovalce kulinaričnih sobot na celjskem sejmišču.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.