Poslancem 2140 evrov neto?

Foto: Žurnal24 Franc Pukšič (Foto: Bobo)
Samostojni poslanec Franc Pukšič kot dober varčevalni ukrep vidi uvrstitev poslancev v 55. plačilni razred. Predlaga tudi oblikovanje tako imenovanega recesijskega sklada.
Oglej si celoten članek

Pukšič je sicer predstavil dva predloga, s katerima bi lahko znižali plače poslancem. Po prvem bi se vse plače, višje od 57. plačilnega razreda, znižale na ta razred. Po drugem pa bi se vsi poslanci uvrstili v 55. plačilni razred. To pomeni, da bi poslanska plača znašala 2140 evrov neto na mesec.

Izračuni
Pukšič je pojasnil, da bi s prvim načinom privarčevali za okoli 100 minimalnih plač, z drugim pa za približno 240 minimalnih plač. Predlagal je še ustanovitev tako imenovanega recesijskega sklada, v katerem bi se zbiral privarčevani denar. Sredstva bi namenili vsem, ki jih bo prizadela kriza. Pukšič je še pozval vlado, naj pripravi program za znižanje javne porabe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.