Poslanci morajo odločiti o imuniteti za Janšo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Okrožno sodišče v Ljubljani je državni zbor obvestilo o uvedbi kazenskega postopka zoper Janeza Janšo. Na potezi so sedaj poslanci, ki morajo odločiti o imuniteti.
Oglej si celoten članek

Državni zbor bo moral odločiti, ali bo dovolil pregon zoper Janeza Janšo ali pa mu bo podelil imuniteto. Šlo naj bi za kazenski postopek v primeru Trenta.

Janša, nekdanji predsednik uprave Imosa Branko Kastelic in nekdanji direktor Eurogradenj Klemen Gantar so osumljeni zlorabe položaja ali pravic. Marca 2005 je Imos za 56 milijonov tolarjev prodal trisobno stanovanje takratnemu predsedniku vlade Janši. Ta naj bi del kupnine dobil s sumljivo prodajo svoje parcele v Trenti, ki so jo kupile Eurogradnje. 

Zoper Janšo tečeta še dve kazenski obravnavi. V prvem primeru Franci Perčič preganja Janšo zaradi o Perčičevem sodelovanju z Udbo. V drugi zadevi pa je Janša soobtožen s svojim zagovornikom Francijem Matozom zaradi domnevne krive ovadbe in žaljive obdolžitve nekdanje višje državne tožilke Branke Zobec Hrastar

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 11:29 18. December 2014.

    Ta je že podeljena tebi in vašimi.

  • 11:29 18. December 2014.

    Lahko,da je-ampak takoj za MK in tabo.

  • 11:28 18. December 2014.

    Tebi

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.