Poslanci si nižajo plače

Foto: Žurnal24 državni zbor poslanci BOBO
Za en plačni razred si bodo po napovedi predsednika državnega zbora Pavla Gantarja poslanci zaradi krize znižali plače.
Oglej si celoten članek

Predlog sicer še ni usklajen s poslanskimi skupinami. Gantar je v nizu varčevalnih ukrepov napovedal tudi varčevanje pri cvetličnih aranžmajih, ki so stali državni zbor lani več kot 41.000 evrov. "Morda bi koristilo manj cvetja in več prijaznosti," se zaradi krčenja cvetličnih aranžmajev ne jezi Gantar.

Spomnimo, da je vlada že na seji 24. decembra sprejela odločitev o zamrznitvi plač v javnem sektorju in plač funkcionarjev. Ministre so tako iz 64. plačnega razreda uvrstili v 63. plačni razred, državne sekretarje pa iz 61. v 60. plačni razred, kar pomeni, da se jim bodo plače znižale za približno 200 evrov bruto. 2350 direktorjem se plače v prihodnjem letu ne bodo zvišale za 0,5 odstotka, kot je bilo predvideno, zaradi česar bo na letni ravni prihranjenih dobrih 500.000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.