"Poslanec nas je nategnil"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Interles. Reševanje težav gre po Vogrinovih besedah počasi. Kupci jezni.
Oglej si celoten članek

"Kljub obljubam, da bomo dobili vrnjen denar ali okna do marca, se to še ni zgodilo. Še vedno ne moremo nikogar priklicati. Ivan Vogrin nas je dobesedno nategnil," nam je včeraj sporočil bralec Jure iz Ljubljane.

Pred časom smo poročali, da je podjetje Interles, ki je najbolj znano po proizvodnji in montaži oken, v hudih likvidnostnih težavah. Več kupcev je s stoodstotnim avansom plačalo okna, vendar dobava že več mesecev zamuja, ker proizvodnja ne poteka.

Podjetje Interles, ki je v lasti poslanca Liste Virant Ivana Vogrina, še vedno išče strateškega partnerja, ki bi rešil podjetje. "Človek, ki prejema plačo iz davkoplačevalskega denarja, je pobral naš težko prisluženi denar. Katastrofa, da se nič ne ukrene," je ogorčen bralec Jure, ki je za okna plačal okoli 1.700 evrov.

Čas do konca marca

Gregor Virant, predsednik Liste Virant, je dal Vogrinu čas do konca marca, da "uredi zadeve", saj se stranki tak odnos do fizičnih oseb zdi nesprejemljiv. V nasprotnem primeru bodo v svetu stranke razpravljali o tem, da se ga pozove k odstopu s poslanske funkcije.

Pol so poravnali

Poklicali smo tudi Vogrina, ki nam je pojasnil, da zadevo rešujejo in da Viranta sproti obvešča o stanju v podjetju. "Gre pa počasneje, kot smo sprva načrtovali. Strankam smo bili dolžni za okoli 200 tisoč evrov oken. Za sto tisoč evrov smo ali dobavili okna ali pa strankam vrnili denar. Tudi sami namreč čakamo denar od naših dolžnikov," je za Žurnal24 povedal Vogrin.

Rešitev: tuji kupec

Dodal je, da mu je žal, da so prišli po 20 letih dobrega poslovanja do takšne situacije. Rešitev za svoje podjetje vidi v potencialnem kupcu iz tujine. "Dva tuja interesenta se že zanimata za Interles. Več pa za zdaj ne morem povedati," je bil kratek Vogrin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 21:47 1. Marec 2012.

    V svetu odstopajo s položajev oz. jih napodijo zaradi spodrsljajev v zasebnem življenju. Pri nas se nikomur ni treba odreči …

  • 13:15 1. Marec 2012.

    Očitno si eden od lopovov.

  • 12:50 1. Marec 2012.

    Sramota, pa v tem parlamentu so sama g................!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.