Posle zasenčili "drobni očitki"

Foto: Žurnal24 Borut Meh (Foto: Dejan Mijovič)
Gospodarstveniki pozitivno ocenjujejo sprejetje arbitražnega sporazuma na referendumu. Meh: Ko je ta problem spravljen pod streho, je veliko lažje delati.
Oglej si celoten članek

Predsednik Združenja delodajalcev Slovenije Borut Meh je za zurnal24.si dejal, da sicer gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Hrvaško že zdaj ni bilo slabo, "je pa res, da so bila nihanja in da v zadnjem času po podpisu tega sporazuma meja ni bila več tema med gospodarstveniki".

Vse o arbitražnem sporazumu in rezultatih ter odzivih na nedeljski referendum na naši posebni strani o referendumu.

Meh sicer zaradi sprejetja arbitražnega sporazuma ne pričakuje večjega obsega medsebojnega sodelovanja, saj je to že zdaj zelo dobro.

"Sem predsednik nadzornega sveta v enem izmed hrvaških podjetij in definitivno je s tem, ko je ta problem spravljen pod streho, veliko lažje delati. Ker ta odnos ni več obremenjen z mejnimi vprašanji," pravi sogovornik in dodaja: "Kakorkoli je, politika priliva ogenj k tem odnosom, čeprav pravim, da smo gospodarstveniki dovolj pametni, da znamo narediti ločnico."

Meh se ob tem spominja tudi nekaterih očitkov, ki so jih morali slovenski gospodarstveniki včasih poslušati, ko so se dogovarjali za posel. "Če si hotel kaj več delati, se je običajno reklo: 'A nam bi prodajali in bi delali z nami, po drugi strani pa se nismo sposobni dogovoriti o meji.' To so taki drobni očitki, ki so metali senco na odnose, da bi bilo kaj bistveno več, pa ne."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.