Posli ministrove žene

Foto: Žurnal24 Objekt bo najverjetneje opremljalo podjetje v lasti žene ministra za zdravje, ki
Objekt bo najverjetneje opremljalo podjetje v lasti žene ministra za zdravje, ki je projekt začel.
Oglej si celoten članek
 

Izbira v rokah Vegrada

Odločitev. "Kot investitor nimamo pravice zahtevati nekega tipa opreme ali naprave. Izbor opreme je stvar gradbenega izvajalca, ki v skladu s svojo politiko izbira cenovno najugodnejšega ponudnika za opremo, ki jo je izbral. Izvajalcu ne smemo reči, naj določene naprave ne vgradi. Mi samo potrdimo, ali odgovarja merilom," poudarjajo na Rdečem križu Slovenije.

Na Debelem rtiču pri Ankaranu bodo predvidoma do jeseni končali gradbena dela na turističnem objektu, ki ga gradi Rdeči križ Slovenije (RKS). Preverili smo neuradno informacijo, da naj bi svoj lonček pri tem poslu želelo pristaviti tudi podjetje BMP v lasti žene zdravstvenega ministra Boruta Miklavčiča.

Neuradna informacija se zdi zanimiva zlasti zato, ker je bil minister prej prvi mož omenjene humanitarne ustanove. Je pred odhodom na novo funkcijo priskrbel posel svoji družini?

Neposrednih povezav ni
Podjetje v lasti Miklavčičeve družine se ukvarja s prodajo potopnih črpalk, po namigih naših virov pa naj bi si želelo na Debelem rtiču pridobiti tudi posel opremljanja objekta s klimatskimi napravami.

"Tako Hidria (ki je sicer eden od največjih ponudnikov klimatskih naprav pri nas, op. p.) kot BMP neposredno z investitorjem ne sodelujeta," poudarja Alojz Unetič, vodja investicij na RKS. Pri nakupu potopnih črpalk po njegovih besedah še niso v fazi izbora. O podjetju BMP družine Miklavčič pa trdi, da ne ve ničesar.

Kaj pravi minister
RKS je še pod Miklavčičevim vodstvom opravil javni razpis za izbor izvajalca gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del. Kot najugodnejši ponudnik je bilo izbrano podjetje Vegrad. "To gradbeno podjetje ima svoje kooperante in z njimi tudi neposredno sklepa pogodbe," pravi Borut Miklavčič in dodaja: "Potencialni izvajalci strojnih inštalacij (kooperanti Vegrada) so iskali ponudbe tudi pri podjetju BMP, ki je v lasti Brede Miklavčič. Podjetje BMP je tako poslalo ponudbo za potopne črpalke štirim različnim kooperantom Vegrada, ki se ukvarjajo z montažo strojne opreme. Odgovora na poslane ponudbe BMP od njih še ni dobil. Gre za ponudbe v vrednosti 7635,47 evra."

V Vegradu molčijo
V podjetju BMP dodajajo, da je ena izmed projektantskih hiš za objekt na Debelem rtiču z dvema črpališčema predvidela prav njihove črpalke. O morebitnem zanimanju za vstop na področje klimanaprav ne govorijo. Hidria je svojo ponudbo za sodelovanje pri projektu gradnje objekta Rdečega križa na Debelem rtiču že oddala. Iz Vegrada pojasnil glede izbire proizvajalcev tako glede potopnih črpalk kot klimatskih naprav nismo dobili.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.