Posojala za visoke obresti, nato izsiljevala vračilo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
23- in 26-letna izsiljevalca več let grozila za vračilo dolga.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti  v  kranjskem  sektorju kriminalistične  policije  so  kazensko  ovadili 23-letnega Ljubljančana in 26-letnega  Jeseničana,  ki  sta  z  grožnjami  in s silo pri vračilu dolga izsiljevala  vsaj dva oškodovanca. Kriminalisti so v preiskavi, v kateri so oba  osumljenca tudi pridržali, ugotovili, da sta izsiljevala zadnjih nekaj let.

Oškodovanca  sta si od enega od osumljencev v zadnjih nekaj letih sposojala denar  in  ga  večinoma vračala v obrokih, dokler obresti oz. dolg, ki je s časom postal tudi do enkrat višji kot sposojeni znesek, ni postal previsok. Zato  sta  oškodovanca  poleg  denarja  osumljencu  kredit plačevala tudi z nakupi dragih mobilnih telefonov, različnimi transakcijami na njegov račun, z  dvigovanjem  kreditov  v  trgovinah, enemu je denar z bankomata dvigoval celo  osumljenec  sam,  vmes pa jim je še z drugim osumljencem tudi grozil. Obresti oz. dolgovi so bili v nekaterih primerih tudi izmišljeni.

Osumljenca  sta  bila  prejšnji  teden  privedena  k  preiskovalni  sodnici pristojnega sodišča, ki je za Jeseničana odredila pripor.

Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom do osmih let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.