Posojilo kljub enormni izgubi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Cimos. Vladni predstavnik Gašpar Mišič spet pomiril sindikat: odpuščanj ne bo.
Oglej si celoten članek

"Seveda ni normalno, a šlo je za slabitve naložb!” Vladni predstavnik Gašpar Gašpar Mišič je tako komentiral približno sto milijonov evrov razlike v prikazanem dobičku oziroma izgubi skupine Cimos; pred in po tem, ko so bili poslovni rezultati revidirani.

Pomoč ni vprašljiva

Lanski nerevidirani izkazi so kazali tri milijone evrov dobička, nato se je pred odstopom dolgoletnega prvega moža Cimosa Franca Krašovca neuradno govorilo o “celo” 20 milijonih evrov izgube, pred dnevi pa se je izkazalo, da je skupne izgube skoraj sto milijonov evrov. Gašpar Mišič je kljub temu zagotovil, da 34 milijonov evrov posojila Cimosu in državno poroštvo zanj nista pod vprašajem; prvi del posojila naj bi koprski proizvajalec avtomobilskih delov dobil v prvem delu meseca. Dokončno pa bo o državnem poroštvu odločala Evropska komisija. Posojilo bodo zagotovili banke in lastniki. “Cimos s 400 milijoni evrov dolga predstavlja en odstotek kreditnega potenciala slovenskih bank,” je poudaril.

Sindikat pomirjen

“Dobili smo zagotovilo, da odpuščanj redno zaposlenih v Cimosu v Sloveniji ne bo, kar je za nas najpomembnejše,” je po včerajšnjem sestanku z Gašparjem Mišičem dejal sindikalni predstavnik v Cimosu Trajko Isovski. Cimos v Sloveniji sicer zaposluje tri tisoč ljudi, skupno pa sedem tisoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 01:17 10. April 2019.

    Ali potrebujete posojilo ali pomoč pri financiranju? nudimo posojila za 3% na leto. pišite nam preko e-pošte (creditunionloans@outlook. com), za …

  • 01:17 10. April 2019.

    Ali potrebujete posojilo ali pomoč pri financiranju? nudimo posojila za 3% na leto. pišite nam preko e-pošte creditunionloans@outlook.com, za posojilo, …

  • 09:42 19. Maj 2013.

    eni in iste obrazi...ali bo bolje?? poglejmo za par let! Ista ravbar politika

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.