"Posojilo koruptivno"

Foto: Žurnal24 Posojilo oziroma garancijo, ki jo je odobrila Gordana Živčec Kalan, preiskujejo
ZD Izola. Gordana Živčec Kalan naj bi ravnala koruptivno.
Oglej si celoten članek

Izola. “Odgovorna oseba javnega sektorja, ki javna sredstva brez pravne podlage namenja v zavarovanje obveznosti zasebnih subjektov, krši dolžno ravnanje in s tem omogoči korist zasebnemu subjektu, kar ustreza opredelitvi korupcije,” je v svojem načelnem mnenju zapisala komisija za preprečevanje korupcije.

Mnenje se nanaša na posojilo v vrednosti 150 tisoč evrov, ki ga je Gordana Živčec Kalan, nekdanja v. d. Zdravstvenega doma (ZD) Izola, prek Poštne banke Slovenije odobrila gradbenemu podjetju Mabra inženiring. Kot garancijo pa je ZD Izola dobil stanovanje, ki je bilo vmes tudi prodano. Janez Tekavec, odvetnik Živčec Kalanove, odgovarja, da je mnenje komisije neargumentirano in brez pravne podlage. Ali je mnenje smiselno, bodo poskušali izvedeti tudi na upravnem sodišču.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.