Pošta vzame do 5,2 evra

Foto: Žurnal24 Za pošiljke, ki vsebujejo blago, vredno več kot 150 evrov, se zaračunajo še uvoz
Pošiljke. Katere stroške plačam, če je naročilo iz tretjih držav?
Oglej si celoten članek

Pri poštnih pošiljkah iz tujine, ki gredo skozi carinski postopek (blago, ki prispe iz tretjih držav), Pošta Slovenije zaračuna do 5,21 evra stroškov. Vključeni so stroški manipulacije s pošiljko na carinski pošti (tri evre), strošek obveščanja uporabnika po pošti (1,25 evra) in strošek plačilnega naloga BN02 (0,96 evra). Strošku obveščanja uporabnika po pošti se je mogoče izogniti, če je pošiljki že priložen račun.

Pri uvažanju izdelkov iz tretjih držav carina obračuna še davek na dodano vrednost (pri pošiljkah skupne vrednosti nad 22 evrov). Ta znaša 20 oziroma 8,5 odstotka od davčne osnove – odvisno od vrste blaga. Če je vrednost pošiljke nad 150 evrov, se zaračunajo še uvozne dajatve (www.carina.gov.si).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.