Postanite dedek Mraz

Foto: Žurnal24 Pismo Foto: Žurnal24 Pismo
Pomagajmo. Skupaj z bralci bomo decembra obdarovali otroke iz socialno šibkih družin. Otroške želje. V posebni rubriki objavljamo pisma, ki so jih poslali dedku Mrazu.
Oglej si celoten članek

Da bi bratec ozdravel, da bi nas ati nehal tepsti, da bi mamina operacija uspela, da bi se mami vrnila ... To so samo nekatere od številnih otroških želja iz pisem dedku Mrazu, ki so jih za Žurnal24 zbrali pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Čeprav teh ne moremo uresničiti, lahko otroke razveselimo z novoletnimi darili. V sredinih izdajah Žurnala24 in sobotnih Žurnalih bomo tako objavili povzetke več kot 40 pisem dedku Mrazu in zapisane želje s pomočjo vas, naših bralcev, poskušali tudi uresničiti.

Prvih osem pisem otrok, starih od pet do 14 let, od katerih nekateri prihajajo tudi s poplavljenih območij v vzhodnem delu Slovenije, povzemamo spodaj. Darila, ki jih boste prispevali bralci, bomo ob pomoči ZPMS pred novoletnimi prazniki predali otrokom.

Pisma otrok:

Božična čokolada
Želim si, da bi doma bil mir zaradi sestre, da mami in očim ne bi bila živčna. Želim si tudi, da bi se oči enkrat v življenju spomnil na moj rojstni dan. Ampak ker vem, da to ni možno, si želim samo veliko božično čokolado. Tvoja Kristina.

Prava ljubezen
Tija. Želim si, da bi postala slikarka, da bi našla pravo ljubezen in da bi bili vsi zdravi.

Čigumiji, sestavljanka
Pika. Želim si revijo, čigumije, čokolado, ljubezen, da ne bi bila izbirčna pri hrani, sestavljanko.

Avto na daljinca
Primož. Prosim, če mi prineseš helikopter na daljinca ali avto na daljinca ali psa. In za mojo sestrico pa dve igrački in plenice. In zame še lepo punco. Hvala lepa pa prosim, če lahko mama dobi službo. Ata pa da dobi novo orodje za popravljanje avtomobilov. Hvala lepa.

Rabljen telefon
Petra. Dedek, veste, da sem bila letos malo nesramna, to je moja resnica. Sem komaj čakala, da ti lahko pišem. Si želim rabljen telefon, da bom lahko poklicala mamo, ko jo bom pogrešala. Lepo te prosim in ti obljubim, da bom celo leto pridna in mami pomagala. Pa še to, da bo operacija uspela mami.

Gormiti in žoga
Mitja. Želim gormite in nogometno žogo. Hočem imeti tudi dres Borussie Dortmund. Za mojega bratca Mali pišček. Za mene pa dres od Barcelone – Xavi.

Zdrav bratec
Tadej. Jaz si pa želim samo, da bi bratec ozdravel! Da bi se mamica vrnila in ati ne bi več kar naprej jokal! Da bi bili veseli tako kot pri mojem sošolcu. Hvala.

Glina in sreča
Ana. Komaj sem čakala na ta čas. Nisem vas morala dočakati. Želim si, da bi bila zelo srečna. Želim si tudi glino.

Ne bomo ostali zgolj pri tej številki

Ker gre zgolj za vrh ledene gore, bomo v prihodnjih izdajah k sodelovanju povabili tudi naše partnerje. V nekaterih trgovinah boste tako bralci v enodnevnih akcijah lahko kupili darila, za katera bodo pri ZPMS poskrbeli, da pridejo v prave roke.

Pokličite na Žurnal in postanite dedek Mraz otrokom, ki so pisali pisma

Če se odločite, da boste kupili darilo enemu od otrok, ki so napisali objavljena pisma, nas lahko pokličete vsak ponedeljek in četrtek med 10. in 11. ali med 14. in 15. uro na posebno telefonsko številko 01/280 27 22. Povedali boste, koga bi obdarovali in kaj bi mu kupili. Ker so otroci odkriti, so povedali vse, kar si želijo. Nekatere želje so skromne, nekateri bi bogata darila, vsem pa bi radi podarili vsaj eno lepo darilo, ki si ga zaslužijo. Darila boste nato najpozneje do 20. decembra prinesli ali poslali na naslov: Žurnal media, Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana.

Oglejte si vsa pisma Dedku Mrazu na teji povezavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 21:27 5. December 2012.

    In to kar tako objavijo...noben da bi kaj policiji prijavil.

  • 17:16 5. December 2012.

    jeb...ti kam smo prišli

  • 13:32 5. December 2012.

    res žalostno in pretresljivo : -(

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.