Postavili smo jih 19

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Med rekordu tudi Panonika Harmonika.
Oglej si celoten članek

"Gre za neke vrste dokazovanje, sploh pri majhnih narodih, ki se želijo pokazati svetu," je dejstvo, da se je v zadnjem letu med Guinnessovimi rekorderji znašlo tudi 19 Slovencev, na predstavitvi slovenske izdaje knjige Guinnessovih rekordov komentiral Nedjan Brataševec iz podjetja ARC Group, ki je natisnilo največji koran na svetu.

Samo platnica te 2 x 1,52 metra velike knjige tehta čez 140 kilogramov, zato je za listanje potrebnih šest ljudi. "Gre tudi za eno od najdražjih knjig na svetu, saj ima vgrajenih 113 dragih kamnov," je izpostavil Brataševec. Vrednosti knjige ne more izdati, so pa vgrajeni materiali vredni več kot 1,3 milijona evrov.

Guinnessovka tudi Tina Maze

Med rekorderji so tudi vrhunski športniki, kot so Tina Maze, Iztok Čop in Luka Špik, Slovenci smo poskrbeli še za največje zborovanje harmonik na festivalu Panonika Harmonika in največjo parado avtomobilov alfa romeo, v Novi Gorici pa so izdelali največjo razglednico. Letos se je sicer od 5.220 postavljenih v knjigi znašlo štiri tisoč rekordov, nekateri pa so z aplikacijo za mobilne telefone in tablice na voljo tudi v 3D-različici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.