“Pot ne bo preprosta”

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Mura. Novi lastnik AHA napoveduje razvoj znamke. Sindikat za višje plače.
Oglej si celoten članek

“V tujini traja nekaj mesecev, da prevzameš podjetje, ki je v stečaju, tu pa smo potrebovali leto in pol,” je povedala Mojca Lukančič, solastnica AHA skupine, ki je zdaj že uradno vpisana lastnica Mure.

Subvencija danes na računu

Danes naj bi AHA skupina poravnala še 1,8 milijona evrov preostanka kupnine. Po besedah Lukančičeve naj bi danes tudi od države dobili nakazanega še 4,8 milijona evrov subvencije, ki jim je bila dodeljena. “Nakazilo preostanka 1,4 milijona evrov pričakujemo prihodnje leto,” je dodala.

Želijo si tekstilno šolo

Lastniki, ki imajo v celotni skupini zaposlenih okoli 2.500 delavcev, želijo Muro kot blagovno znamko približati kupcem s kakovostjo, dosegljivo ceno in tradicijo. “Pripravljamo dolgoročno strategijo. Želimo si, da bi v Murski Soboti zaživeli tudi tekstilna šola in šola za oblikovanje,” je povedal Nigel Buxton, solastnik AHA, ki pravi, da bi se tako v Pomurju izobraževal dober kader. Mura naj bi kmalu za nedoločen čas zaposlovala okoli 1.560 ljudi, njeno trenutno poslovanje pa po ocenah direktorja Milana Möreca kaže dobro.

Sindikalisti se pogajajo, da bi vodstvo v prihodnjem letu nekoliko popravilo plače. “Pogovarjamo se tudi o božičnici, vendar so pogovori še v teku,” je pojasnil Dušan Kuplen, predsednik 
sindikata Mure.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.