Potrebujemo zaposlitev

Foto: Žurnal24
Žurnal in Žurnal24 pomagata bralcem pri iskanju zaposlitve. Predstavljamo vam zgodbe nekaj iskalcev dela.
Oglej si celoten članek
"Sem brezposelna mati samohranilka, moja otroka sta stara štiri in sedem let," nam je zaupala Jelena Demiri , ki išče novo zaposlitev.

Po izobrazbi je poslovna sekretarka, nazadnje je delala v tajništvu uprave podjetja IUV Vrhnika, ki je 23. decembra objavilo stečaj.

Neplačane položnice
Plačo je prejemala z velikimi zaostanki že od lanskega januarja, zato so bile položnice neporavnane, hrano pa je dobivala od Rdečega križa. "Srečo sem imela, da so mi pomagali tudi starši," dodaja Jelena Demiri.

Nove službe si zelo želi, učenje novih stvari pa ji ne povzroča težav. "Sem poštena, nekonfliktna in prilagodljiva," je dejala. Poleg tega, da ima rada red, ji veliko pomeni dobro delovno vzdušje.
 
Žurnalova pomoč
V Žurnalu smo 17. januarja objavili žalostno zgodbo Mirka Jagodica , ki je izgubil službo v Ibiju. Takoj v naslednjem tednu po objavi v Žurnalu je 38-letni Kranjčan, po izobrazbi ekonomski tehnik, prejel tri ponudbe za zaposlitev.

Ker smo očetu treh otrok pomagali do službe v Ljubljani, nas je za pomoč prosilo še nekaj brezposelnih, ki si želijo novega dela. V Žurnalu24 objavljamo štiri ganljive zgodbe.

Rado Ažman, osmo leto brez ustrezne zaposlitve © Osebni arhiv

 
Trgovski poslovodja
Subvencija za delodajalca . "Sem delovni invalid III. kategorije in z 389,23 evra nadomestila se ne da živeti," je napisal Rado Ažman iz Tržiča. Zaradi invalidnosti delodajalec dobi štiri tisoč evrov subvencije za enoletno in 12 tisoč evrov za stalno zaposlitev.

Zgodba . Po poklicu je trgovski poslovodja. Leta 1999 si je pri delu v Iskri Intec poškodoval živec, tako da ima prizadet mezinec na desni roki. V Iskri je delal do stečaja leta 2001. Potem je začasno delal v Sparu, Lidlu, Lipu Bled, Eti Cerkno ... "Pogovorno obvladam nemški in pasivno ruski jezik, delam z računalnikom, sem porotnik na Okrožnem sodišču v Kranju in član volilne komisije v Tržiču," je dodal.

Boris Trstenjak, zaradi poškodbe mora zapreti s. p. © Osebni arhiv

 
Voznik, avtomehanik
Varovanje . Boris Trstenjak iz Celja je zaradi manjše poškodbe hrbtenice moral zapreti s. p., kjer je opravljal tovorne in kombi prevoze. Končano ima šolo voznika in avtomehanika, čeprav ni avtomehaničnih del nikoli opravljal.

Želje in kvalifikacije . "Moja želja je opravljati dela s področja varovanja ljudi in premoženja," je poudaril. "Pripravljen sem se tudi dodatno specializirati za ta dela, sprejmem pa tudi drugačno zaposlitev," je povedal. Leta 1990 se je prekvalificiral na ekonomsko usmeritev na delavski univerzi v Žalcu, smer skladiščna dela, opravil pa je tudi izpit za viličarja. "Želim si dinamičnega dela z ljudmi," je še dejal.

Kostadin Veidenović je brez dela ostal decembra. © Osebni arhiv

 
Trgovski tehnik
Vesten delavec . "Zaposlen sem bil pri zasebniku, kjer sem prevažal," je začel Kostadin Veidenović iz Kranja. "Sem vesten delavec, na bolniški nisem bil pet let," je povedal in dodal, da je zaradi slabega poslovanja podjetja konec decembra ostal na cesti.

Zgodba . Po poklicu je ekonomsko-trgovski tehnik, preden je prevažal, je delal v Merkurju kot prodajalec, oddelkovodja in komercialist. Je poročen in ima sina.


Marija Poglajen, generalna direktorica Zavoda RS za zaposlovanje © Boštjan Tacol

 
Miniintervju: Pomoč dobrodošla
Kako komentirate pomoč Žurnala24 brezposelnim do zaposlitve?
Vsak je dobrodošel, da pomaga nekomu do zaposlitve. Na zavodu nismo vsemogočni, pozitivno je, da si ljudje pomagajo tudi drugače.

Kaj moramo storiti, ko izgubimo službo?
Prijaviti se je treba na zavod, kjer vas obvestimo o vaših pravicah in možnostih pri zaposlitvi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.