Potres na Tajvanu zaznali tudi v Ljubljani, toliko časa so potovali valovi

Foto: Arso
Foto: Arso
Tajvan je v nedeljo stresel močan potres z magnitudo 6,8 in povzročil precej gmotne škode, najmanj en človek pa je umrl. Potres so zaznale tudi slovenske opazovalnice, so nam potrdili na Arsu.
Oglej si celoten članek

Jugovzhodni del Tajvana je v nedeljo stresel močan potresni sunek magnitude 6,8, ob tem pa povzročil precejšnjo gmotno škodo. Šlo je za silovit potres, kar potrjujejo tudi podatki s seizmoloških opazovalnic v Sloveniji. 

Prvi potresni valovi potresa s središčem približno 50 kilometrov severno od mesta Taitung na globini desetih kilometrov so v Ljubljano "potovali" 12 minut in pol, kažejo Arsove naprave opazovalnice v Ljubljani. Opazovalnica je sicer od središča potresa oddaljena približno 9400 kilometrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.