Potres zahteval najmanj 52 žrtev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Močan potres, ki je v sredo stresel Gvatemalo, je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 52 smrtnih žrtev, med njimi 16 otrok. 155 ljudi je poškodovanih, 22 pa jih še pogrešajo.
Oglej si celoten članek

Potres z magnitudo 7,4 je najhuje prizadel jugozahodni pokrajini San Marcos in Quetzaltenango ob meji z Mehiko, kjer so prav tako čutili tresenje tal, poročajo tuje tiskovne agencije.

Predsednik Gvatemale Otto Perez Molina je razglasil izredne razmere, vojska pa je v pripravljenosti. V San Marcosu, kjer so se podrle številne zgradbe, so našteli 40 mrtvih. V sosednjem Quetzaltenangu so umrle štiri osebe, šest pa je še vedno zakopanih pod ruševinami.

Žarišče potresa je bilo okoli 42 kilometrov pod Tihim oceanom, 56 kilometrov jugozahodno od kraja Retalhuleu. To je bil najhujši potres v Gvatemali od leta 1976, ko je potres zahteval 23.000 življenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.