Potrošniki: Postavite si meje!

Foto: Žurnal24 Breda Kutin BOBO
Osrednji slovenski potrošniški organizaciji želita s spletnim portalom porabnike obveščati o gibanju cen trgovskega blaga.
Oglej si celoten članek

Urad za varstvo potrošnikov in Zveza potrošnikov Slovenije sta predstavila razvoj projekta Precenimo cene, s katerim želita slovenskim potrošnikom v času visoke inflacije omogočiti cenejše nakupe.

Internetni portal

 
 

Pomembno je, da potrošniki začnejo uveljavljati svojo pogajalsko moč in da glasujejo z nogami.

Breda Kutin, predsednica, ZPS

 
Na spletni strani www.precenimocene.si  sta obe organizaciji postavili portal, ki ponuja informacije o cenah najrazličnejšega blaga. Trenutno si je možno ogledati cene 500 različnih izdelkov široke uporabe v sedmih različnih trgovskih verigah. Kot je dejala Breda Kutin , predsednica Zveze potrošnikov Slovenije, bodo informacije osveževali na vsaka dva tedna. V prihodnje bodo še razširili nabor opazovanih izdelkov, poleg tega pa načrtujejo spremljanje gibanja cen podobnih izdelkov v sosednjih državah.

Poziv potrošnikom
Po besedah Kutinove je dosedanji potek akcije pokazal, da so med posameznimi slovenskimi trgovskimi verigami nemalokrat občutne razlike v cenah. Kot primer je navedla korenje prve kakovosti, katerega kilogram je v Lidlu kar trikrat dražji kot v Leclercu. Pristavila je še, da lahko s spremljanjem cen pri posameznih trgovcih potrošniki precej privarčujejo.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.