Povečan promet, ponekod tudi sneži

Foto: Žurnal24 Namesto zaprtih središč predlagam uporabo kočij za en dan.
Med velikonočnimi prazniki je promet na večjih slovenskih cestah in proti meji s Hrvaško zgoščen, ponekod pa sneženje dodatno ovira vožnjo.
Oglej si celoten članek

Velikonočni prazniki, ki jih bodo mnogi izkoristili za krajši oddih, od petka do ponedeljka zahtevajo več potrpljenja na cestah. Promet je sicer povečan že od četrtka, ko imajo Nemci proste dni. Če se želite izogniti zastojem, uporabite manj prometne ceste.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste so za www.zurnal24.si povedali, da zastoji nastajajo na gorenjski avtocesti proti Ljubljani in na vpadnicah v glavno mesto, predvsem na ljubljanski zahodni obvoznici na izvozu na Celovško cesto ter na primorski avtocesti na izvozu za Brezovico. Vozila stojijo v več kilometrov dolgi koloni na koncu avtoceste v Pluski, strnjena kolona pa poteka od Trebnjega proti Novemu mestu. Gost promet pa je tudi na Štajerskem, predvsem na relaciji Šentilj–Maribor–Ptuj–Gruškovje.

Tudi pri izstopu iz države prihaja do gneče, predvsem na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje. Zastojem na Gruškovju se lahko izognete z uporabo mejnega prehoda Dobovec, za državljane EU sta primerna tudi prehoda Rogatec in Zgornji Leskovec, mejnemu prehodu Obrežje pa za državljane EU možno alternativo predstavljata mejna prehoda Rigonci in Slovenska vas. V ponedeljek pa lahko pričakujemo povečan promet v nasprotni smeri, torej od meje s Hrvaško proti Avstriji.

Zaradi snega je obvezna zimska oprema na mejnih prehodih Jezersko, Ljubelj in Predel, sneži tudi na relaciji Bled-Bohinj. Cesta čez prelaz Vršič je zaradi snega zaprta.

Na prometno-informacijskem centru pričakujejo, da bo promet povečan še jutri, vendar naj ne bi prihajalo do večjih kolon. Opozarjajo tudi na previdnost na cestah zaradi slabega vremena. V primeru sneženja je še vedno obvezna zimska oprema. Na centru svetujejo, da preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah na njihovi spletni strani www.promet.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.