Povezani Gorenjci

Foto: Žurnal24 Marušič načrtuje izdelavo elaboratov združevanja bolnišnic v vsaj treh slovenski
Bolnišnice. Za ohranitev nivoja oskrbe se morajo povezati.
Oglej si celoten članek

“Ne bo šlo čez noč,” je direktor jeseniške bolnišnice Igor Horvat komentiral napoved ministra za zdravje Dorijana Marušiča o povezovanju gorenjskih bolnišnic. Po mnenju ministra, ki je v sklopu včerajšnjega obiska vlade tudi obiskal jeseniško bolnišnico, je sekundarno zdravstvo v regiji preveč razpršeno. Majhne bolnišnice pa bodo po njegovem v prihodnje težko ohranile visoko raven zdravstvene oskrbe.

Kot je dodal Horvat, na Gorenjskem pravega povezovanja pravzaprav ni: “Vse tri bolnišnice na Gorenjskem skupaj so velikosti celjske. Glede na krizo, ki jo močno občutimo, je treba potenciale v združevanju poiskati. Tako na upravnem področju kot strokovnem – predvsem pri dežurstvih na posameznih oddelkih.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.