"Povleci za odklepanje" ni za vsakogar

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Apple je v tožbi proti Motoroli uspel dokazati, da je konkurent kršil patent glede odklepanja zaslona, tako imenovani 'slide-to-unlock'.
Oglej si celoten članek

Tožbo je Apple vložil pred sodiščem v nemškem Münchnu in čeprav sta si velikana na različnih sodiščih po svetu v laseh glede različnih patentov, je to šele prva sodba v korist Appla.

V Motoroli so že napovedali, da odločitev sodišča ne bo bistveno vplivala na prihodnje dobave njenih pametnih napravic, po poročanju BBC pa so napovedali tudi določene spremembe v rešitvi za odklep tipkovnice. Doslej so namreč tako kot iPhoni in iPadi uporabljali način odklepa s potegom puščice horizontalno prek ekrana.

Spor je posredno tudi spopad med Applom in Googlom, saj je slednji v fazi prevzemanja Motorole, s čimer se bo na trgu mobilnih naprav usidral še kot proizvajalec telefonov, in ne zgolj operacijskega sistema Android, velikega konkurenta Applovega sistema iOS. Hkrati pa bo Google s prevzemom Motorole na mah prišel še do ogromne količine patentnih pravic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:06 29. Februar 2012.

    golob.bob, hehe, ti pa si en pacient...ni več daleč čas, ko bodo tvoji otroci delali...za razvite na Kitajskem...:) Upam, da …

  • 20:57 28. Februar 2012.

    bla bla bla.. pol se pa kr sezuhj in sleci.. ker vse kar nosis na sebi delajo otroc :)) od …

  • 10:38 17. Februar 2012.

    Pa ni povleci ampak podrgni oz. podrsaj :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.