Pozabili na Cviklovo prepisovanje

Foto: Žurnal24 Naslovnica časnika Žurnal24 (izvod si lahko ogledate v povezavi http://www.zurna
Organi pregona se kljub napovedi premierja Boruta Pahorja, da bodo primer preučile pristojne službe, ne ukvarjajo s Cviklovim prepisovanjem. Zgodbo smo prvi objavili v Žurnalu24.
Oglej si celoten članek

Po poročanju časnika Finance se namreč s primerom ne ukvarja niti policija, niti sodišče, kljub temu, da kazenski zakonik za neupravičeno poseganje v tuje avtorsko delo predvideva denarno kazen ali zapor do šestih mesecev, pregon zoper storilca pa se začne na predlog.

Na policiji so za časnik dejali, da se s primerom ne ukvarjajo. Na vrhovnem tožilstvu pa so predlagali, da naj se z vprašanji obrnejo na policijo, ki je organ odkrivanja kaznivih dejanj.

Spomnimo, da je premier Pahor 29. aprila, ko je govoril o zadevi Cvikl, kot pomemben steber reform omenil reformo pravne države, "okrepitev vseh institucij, ki nas delajo enake pred zakoni, in okrepitev vseh institucij, ki uveljavljajo zakonitost v tej državi".

Kot smo 15. aprila prvi razkrili v časniku Žurnal24, je knjiga Milana M. Cvikla Prenovljeno pravo Evropske unije, kot je dokazoval Matej Accetto, bolj ali manj slovenski prevod angleškega besedila na Wikipediji. "Stavek za stavkom Cviklove knjige sledi zapisu na Wikipediji," je v svoji kolumni takrat zapisal Accetto.

Cvikl, ki je po izbruhu afere svojo službo v slovenski vladi, kjer je delal za 5.300 evrov bruto, zamenjal za delo na Evropskem računskem sodišču (tam prejema 21 tisoč evrov bruto mesečne plače), je očitke Acceta takrat zavrnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.