'Pozabili' plačevati prispevke

Foto: Žurnal24 Delavci Steklarske nove v stečaju želijo, da jim država kot lastnik poravna vse
Steklarska nova svojim delavcem že od leta 2004 ni plačevala prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje.
Oglej si celoten članek

Da družba, ki je v stečaju od maja, zaposlenim ni plačevala prispevkov, je za STA dejal Stjepan Miklaužić, družbenik v podjetju Steklarska, proizvodnja stekla, ki je želelo najeti proizvodnjo in nepremičnine Steklarske nove.

Očitki Kapitalski družbi
Miklaužić Kapitalski družbi kot večinski lastnici Steklarske nove očita, da je dovolila takšno ravnanje. Dodaja, da nimajo niti podtakov o tem, kdaj natančno je podjetje nehalo plačevati prispevke niti o višini neplačanega zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja.

Zahtevajo sestanek s Pahorjem
Delavci menijo, da jim mora neporavnane prispevke plačati država, ki je lastnica podjetja. Zato so premierja Boruta Pahorja zaprosili za sestanek. Če do tega ne pride do sredine prihodnjega tedna, napovedujejo prihod pred vladno palačo, kjer bodo vztrajali, dokler ne bodo imeli poravnanih vseh prispevkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.