Požar grozi hišam, gasilci nemočni

Foto: Tino Juric/PIXSELL Požar na Hrvaškem Foto: Tino Juric/PIXSELL Požar na Hrvaškem Foto: Tino Juric/PIXSELL Požar na Hrvaškem
Hrvati se borijo z ognjenimi zublji. Po državi se je razplamtelo več požarov. Gašenje otežuje močna burja.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem se kar 150 gasilcev bori s požari. Najhuje je v okolici Solina in Omiša. Gorelo pa je tudi v okolici Klisa in Duća. Gašenje gasilcem otežuje tudi močna burja, piše Dnevnik.hr.

Požar pri kraju Duća naj bi gasilcem že uspelo pogasiti, medtem ko se pri kraju Solina še borijo z ognjenimi zublji, ogenj pa se nevarno približuje hišam. Od naselja naj bi bil odmaknjen le še 10 metrov.

Felicio Parčina, vodja gasilcev iz Splita, je na pomoč pozval vse razpoložljive zračne sile, a za zdaj helikopterji ne morejo pomagati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.